Kahdeksan kerran meditaatiokurssi 17.9.-5.11.

Meditaatio on enemmän, kuin hiljaa paikallaan istumista. Hiljaisessa tilassa istuminen voi olla helppoa, mutta hiljaisuuden tuominen jokapäiväiseen elämään on matka, jonka avustamiseen kurssi tähtää. Tavoitteesi voi olla löytää oma tapa meditoida tai syventää olemassa olevaa harjoitusta.

Meditaatio on ikivanha harjoitus, joka on juurtunut moniin kulttuureihin ja perinteisiin ympäri maailmaa. Se tarjoaa mahdollisuuden hiljentää mieli ja keskittyä hetkeen, tullen tietoiseksi omasta sisäisestä maailmasta. Meditaation tavoitteena ei ole tulla täysin ajatuksettomaksi, vaan oppia havainnoimaan ja hyväksymään ajatuksia ja tuntemuksia, ilman niihin liittymistä.

Meditaatio on aluksi esiintynyt intialaisissa perinteissä, kuten hindulaisuudessa ja buddhalaisuudessa. Meditaatiosta tuli merkittävä osa buddhalaisuutta, kun Siddhartha Gautama valaistui meditaation avulla. Myös muut perinteet, kuten taoismi ja zen-buddhalaisuus, liittyvät vahvasti meditaatioon. Sitemmin meditaatio on levinnyt myös muihin perinteisiin, kuten kristinuskoon ja islamiin, joissa niitä sovelletaan rukouksen ja hengellisen keskittymisen välineinä.

Meditaation hyötyjä ovat

  1. Stressin lievitys: Meditaatio voi auttaa rentouttamaan kehon ja mielen, vähentäen stressiä ja ahdistusta.
  2. Keskittymisen parantaminen: Säännöllinen meditaatio voi parantaa keskittymiskykyä ja huomiokykyä arkipäivän askareissa.
  3. Tunnetaitojen kehittyminen: Meditaatio voi auttaa tiedostamaan ja ymmärtämään paremmin omia tunteita, mikä johtaa parempaan tunteiden hallintaan.
  4. Parempi uni: Meditaatio voi auttaa rauhoittumaan ennen nukkumaanmenoa ja edistää parempaa unenlaatua.
  5. Henkisen hyvinvoinnin tukeminen: Meditaatio voi auttaa luomaan myönteisempiä ajatusmalleja ja lisäämään sisäistä tasapainoa ja tyytyväisyyttä.

Meditaatiokurssi

Ohjattu kurssi alkaa sunnuntaina 17.9. ja jatkuu kahdeksan viikkoa. Kurssi sopii kaikille meditaatiosta ja merkityksellisestä elämästä kiinnostuneille, eikä kurssilla tarvita aiempaa kokemusta meditaatiosta.

Kahdeksan viikon aikana tutustumme erilaisiin tapoihin harjoittaa meditaatiota ja elää läsnäolevaa elämää. Kurssin aluksi jokainen luo oman intentionsa kurssille ja kurssin edetessä lähdet luomaan itsellesi sopivaa meditaatioharjoitusta.

Lisäksi kurssilla käsitellään erilaisia ihmisyyteen ja henkisyyteen liittyviä teemoja sekä tutkitaan henkilökohtaisten pohdiskelu- ja kirjoitusharjoitusten avulla omaa kokemusta ihmisenä elämisestä.

Tapaamiset: Zoomissa sunnuntaisin klo 10:00-12:00 viikoilla 37-44.

Hinta: maksu oman maksukyvyn mukaan.

Ilmoittaudu sähköpostilla henri.karttunen@proton.me.

Sinulla on mahdollisuus osallistua 23.9.-31.12.2023 myös 100 päivää kestävään aamumeditaatioon. Lue lisää.

Image By vecstock

Tekijä kartthen

I am a free thinker, independent consciousness researcher, solution-oriented coach, management consultant, writer, yoga and meditation instructor and a wilderness guide.

1 kommentti

Jätä kommentti